Согласно обработените 100 отсто од податоци од Државната изборна комисија (ДИК) до 9:30 часот денеска, на вчерашните Локални избори во првиот круг избрани се ...
сите 38 | | | веќе видена

Им благодариме на граѓаните високото ниво на демократска свест, државата и граѓаните успеаја да спроведат целосно демократски, фер, слободни и европски избори. ...
сите 21 | | | веќе видена

Министерството за внатрешни работи досега нема регистрирано посериозни нарушувања на јавниот ред и мир во текот на гласањето, кое, генерално, се одвива мирно, ...
сите 14 | | | веќе видена

Поставените проекции како цел од страна на Левица, полека се остваруваат, изјави вечерва лидерот на ова политичка партија, Димитар Апасиев. За разлика од ...
сите 5 | | | веќе видена

„Не залудно последниот ден од нашата кампања е овде во Штип, затоа што Штип бил круната на многу промени кои се случувале во историјата, а така ќе биде и ...
сите 6 | | | веќе видена

Не се очекува нов силен бран на КОВИД-19 и оптоварување на болниците, но не се исклучува ни можноста вакцината да биде задолжителна, иако засега не се ...
сите 12 | | | веќе видена

Сообраќајот на регионалниот пат Дебар-Маврово Ростуше во непосредна близина на Мелнички Мост наспроти хотел „Дебарски Бањи“, за патнички моторни возила се ...
сите 62 | | | веќе видена

До 19:00 часот денеска пристигнаа уште неколку пријави за евентуално сторени кривични дела во врска со изборите и гласањето, по кои постапуваше Комисијата за ...
сите 50 | | | веќе видена

Партиски набљудувачи од две партии се степале на избирачкото место 1583 во Радовиш, информира невладината Цивил, која овие избори ги набљудува со 300 свои ...
| | веќе видена

Во Национална установа – Центар за култура „Бели мугри ” – Кочани вечер ќе бидат изложени делата од Меѓународната ликовна колонија „Михајлово ” 2021.Проектот ...
сите 2 | | | веќе видена

Без проблеми почна гласањето за локалните избори во општина Кочани, а сите гласачки места се отворени навреме. Според податоците од Општинската изборна ...
сите 5 | | | веќе видена

На 18 Октомври