ОУ „Никола Карев“ од Кочани ќе инвестира околу два милиона денари за поставување фотоволтаични панели за производство на електрична енергија. Средствата се ...
| | веќе видена

По контролниот инспекциски надзор во фабриката „Пејпар мил“ од Кочани, што на почетокот на февруари го направил Државниот инспекторат за животна средина, ...
сите 3 | | | веќе видена

Општина Струга организира стручна расправа и јавна презентација за измена и дополнување на Генералниот урбанистички план за блок 30, односно северниот дел од ...
| | веќе видена

Катастрофалните политики на СДС и Димитар Ковачевски ја празнат Македонија, велат од ВМРО-ДПМНЕ. -Драстично расте бројот на иселени млади од државата во ...
сите 18 | | | веќе видена

На претседателот на бугарската антимакедонска фондација „Македонија“, Виктор Стојанов, кој вчера нудеше 200 евра за тој што ќе го открие идентитетот на ...
сите 2 | | | веќе видена

Оризопроизводителите во Кочанско пак се подготвуваат за нови протести и блокади на патиштата, затоа што надлежните не одговараат на нивните барања за средба. ...
| | веќе видена

Според еден од иницијаторите за формирање на друштвото Борче Поповски, свеста од граѓанството и бизнис секторот за таквата поддршка е на многу ниско ниво, за ...
| | веќе видена